8 Ιαν 2013

Ο Νότης Μαριάς στη Βουλή: «Με την εφαρμογή του Ν. 4093/2012 κινδυνεύει η λειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07/01/2013

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατέθεσε σήμερα 7 Ιανουαρίου ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Palso), σχετικά με τον Νόμο 4093/2012 που αφορά στα  Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο οι διδάσκοντες στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι)  ανέρχονται σε 30.000. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι περιστασιακά εκ περιτροπής και με μπλοκάκι ως ελεύθεροι επαγγελματίες εργαζόμενοι καθώς και οι οικοδιδάσκαλοι.
Οι φοιτούντες μαθητές υπερβαίνουν τις 500.000 χωρίς σε αυτούς να υπολογίζονται οι έχοντες διακόψει ή οι έχοντες εγγραφεί λίγο πριν ή λίγο μετά από τη συλλογή στοιχείων καθώς και όσοι έχουν καταφύγει σε ιδιαίτερα μαθήματα.
Προκειμένου οι μικρές επιχειρήσεις του κλάδου να επιβιώσουν έχουν μειώσει τα δίδακτρα τους μέχρι 48% σε κάποιες περιπτώσεις, η δε μέση τιμή υπολογίζεται στο -11,2%. Στις μειώσεις αυτές δεν υπολογίζονται οι οριζόντιες εκπτώσεις ή οι ειδικές προσφορές σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως άνεργοι και πολύτεκνοι.
Οι ιδιοκτήτες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών διαμαρτύρονται γιατί με την εφαρμογή του Ν. 4093/2012 θα αναγκαστούν  να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους  και δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους αλλά και των υπαλλήλων τους.
Στην Αναφορά ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.