18 Ιαν 2012

Πρωτοβουλία Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ηρακλείου Κρήτης

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
.................................................................................
email: autoorganosi.irakliou@gmail.com
facebook: Πρωτοβουλία Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ηρακλείου Κρήτης

.................................................................................


protobouliapol@gmail.com
autoorganosi.blogspot.com


Οι στιγμές που βιώνει ο λαός μας είναι πράγματι ιστορικές. Μετά τη συγκρότηση της τρικομματικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον κ. Παπαδήμο, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο ενός μέλους της
τρόικας, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μεθοδεύεται η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και η επιβολή νέου Μνημονίου μέχρι το 2050. 


Η τρόικα και οι δυνάμεις της νέας εξάρτησης προχωρούν ολοταχώς στην εμπέδωση της ξένης κατοχής, στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών και στην επιβολή μισθών και συντάξεων πείνας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.


Επιβάλλουν αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους με εφαρμοστέο  το αγγλικό δίκαιο που διασφαλίζει τους δανειστές και βλάπτει την πατρίδα μας. Προχωρούν σε αναγκαστικό κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων με αποτέλεσμα να μειωθούν κι΄ άλλο οι συντάξεις και το εφάπαξ.


Μεθοδεύουν την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με τη σκληρή λιτότητα επιβάλλουν οικονομική ασφυξία στην αγορά. Οδηγούν εκατομμύρια συμπολίτες μας στην ανεργία, τους νέους μας στην αναγκαστική μετανάστευση και τους ελεύθερους επαγγελματίες στα λουκέτα. 


Επιβάλλουν δεκάδες φόρους και χαράτσια. Διαλύουν το κοινωνικό κράτος, το σύστημα υγείας και την εκπαίδευση. Πτωχεύουν καθημερινά τον ίδιο το λαό μας και οδηγούν χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανέχεια και στα συσσίτια.


Καθημερινά καταρρακώνουν την περηφάνια και την αξιοπρέπεια όλων μας. Και όλα αυτά θα συνεχιστούν ακόμη πιο βίαια ενόψει της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης. 


Πρόκειται για ένα κατήφορο που δεν έχει τέλος. Ας το γνωρίζουν όλοι. Η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί για πολλές δεκαετίες. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο της τρόικας. Και η ΕΕ σε «Ευρώπη των δανειστών».


Δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα ο καθένας από μας να αναλάβει τις ευθύνες του. Ήρθε η στιγμή να εκδηλώσουμε όλοι μαζί μια σαφή πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα, πολιτικά και οργανωτικά η συγκρότηση ενός αντιμνημονιακού κοινωνικού μετώπου εξουσίας.


Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Αυτοοργάνωσης Πολιτών ενάντια στο Μνημόνιο και να παλέψουν μαζί μας με βάση τις παρακάτω πολιτικές και οργανωτικές αρχές για να κλείσει ο δρόμος στην ξένη κατοχή.


Έξω η τρόικα από την Ελλάδα.
Η Ελλάδα δεν πωλείται.


Πολιτικές Θέσεις 


Οι βασικές πολιτικές θέσεις της «Πρωτοβουλίας Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο» που εγκρίθηκαν από τη Γενική της Συνέλευση στις 27 Ιουλίου 2011 είναι οι εξής:


1.Ακύρωση της δανειακής σύμβασης Ελλάδας/κρατών Ευρωζώνης/ΔΝΤ, του Μνημονίου και όλων των νόμων και διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί σε εφαρμογή του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.


2. Ακύρωση του επονείδιστου δημόσιου χρέους που ανέρχεται τουλάχιστον στα 2/3 του συνολικού δημόσιου χρέους και βαθύ κούρεμα του υπολοίπου δημοσίου χρέους. Εφαρμογή της αρχής της «κοινωνικής προτίμησης» για τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να μην υποστούν καμία οικονομική ζημιά.


3. Άμεση και αποτελεσματική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.


4. Δίκαιη ανακατανομή του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προστασία των δημοσίων αγαθών και του κοινωνικού κράτους, ανάπτυξη της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας.


5. Συντακτική Συνέλευση για θέσπιση νέου Συντάγματος με βάση τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας.


6. Κατοχύρωση της ΑΟΖ και της διεθνούς ουδετερότητας της πατρίδας μας.


7. Παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και τους νόμους.


Οι θέσεις αυτές θα εξειδικευθούν παραπέρα μέσα από συλλογικές διαδικασίες στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο».




Οργανωτικές αρχές 


Οι βασικές οργανωτικές αρχές της «Πρωτοβουλίας Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο» που εγκρίθηκαν επίσης από τη Γενική της Συνέλευση στις 27 Ιουλίου 2011 πηγάζουν από τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας.
Συμπληρώνονται δε κατά σειρά από τις παρακάτω αρχές:
1) Της κληρωτής δημοκρατίας,
2) Της αιρετής και ανακλητής αντιπροσώπευσης και 
3) Της επικουρικότητας.


Επιτροπή Δράσης Ηρακλείου 
Ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου 2011 συγκροτήθηκε και λειτουργεί και στο Ηράκλειο Επιτροπή Δράσης της Πρωτοβουλίας Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο. Η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 19/11/2011 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ηρακλείου ανέδειξε πενταμελή Συντονιστική Επιτροπή αποτελούμενη από 3 κληρωτά και 2 αιρετά μέλη. 


Κάλεσμα
Όσοι πολίτες επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την Πρωτοβουλία Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο μπορούν να επισκεφθούν το blogspot της Πρωτοβουλίας στο autoorganosi.blogspot.com, ή να επικοινωνήσουν με το τηλ. 6977594022 ή να στείλουν e-mail στο protobouliapol@gmail.com ή autoorganosi.irakliou@gmail.com .